ROŠTILJ

RAŽNJIĆI OD POVRĆA U PESTO SOSU

SASTOJCI 1 Tikvica izrezana na veće komade 1 velika žuta paprika izrezana na veće komade 1 velika crvena paprika izrezana na veće komade 10-12 malih paradajza (cherry)   1/3 šoljice pesto sosa (domaći ili kupljeni u trgovini) 2 kašike svežeg limunovog soka 2 kašike maslinovog ulja so   PRIPREMA U posudi za salatu pomešajte pesto, [...]

KUKURUZ SA ROŠTILJA

SASTOJCI 4 klipa kukuruza 3 kašike rastopljenog putera sitno naseckan beli luk sok od 2 limete crvena paprika slatki čili biber so   PRIPREMA   U posudi pomešajte čili, puter, beli luk, crvenu papriku i sok limete te začinite solju i biberom po ukusu. Zagrejte roštilj. Kukuruz roštiljajte okrećući svake 2 minute. Narednih 10 do [...]

ROŠTILJSKA KOBASICA

SASTOJCI   1kg sveže roštiljske kobasice sitno naseckani beli luk malo ulja i vegeta   PRIPREMA   Pomešajte sve sastojke osim kobasica. Kobasice prelijte marinadom sa belim lukom i ostavite 30 minuta. Kobasice ocedite od marinade i ispecite na dobro ugrejanom roštilju. Možete poslužiti uz hrskavi pekarski krompir i kriglu hladnog piva. Imaćete osećaj da [...]

PASTRMKA NA ŽARU

SASTOJCI 4 pastrmke maslinovo ulje sušeni bosiljak ruzmarin peršun limun so     PRIPREMA   Ribu očistiti i pripremiti. Premazati je maslinovim uljem te je posoliti i posuti ruzmarinom. Zagrejati roštilj te preko vatre staviti dobro očišćenu rešetku koju ste prethodno premazali slaninom ili uljem. U jednoj posudi napravite marinadu tako što ćete pomešati maslinovo [...]

PILETINA NA ŽARU

SASTOJCI 4 bataka i karabataka 1/2 kašičice granuliranog belog luka 1/2 kašičice crnog bibera 1 kašika maslinovog ulja 1/2 kašičice bibera 1 kašika soja sosa 1 kašičica  soli   PRIPREMA Zagrejte roštilj. U međuvremenu spojite sve sastojke osim piletine u posudi srednje veličine i dobro promešajte. Osušite piletinu na papirnom ubrusu, a zatim ravnomerno nanesite [...]

NAJUKUSNIJA SVINJSKA REBRA SA ROŠTILJA

SASTOJCI svinjska rebra 4 kašičice maslinovog ulja 500 ml paradajz sosa 4 čena belog luka 1 kašičica senfa 1 kašičica meda slatka paprika malo čilija biber so     PRIREMA   Sve sastojke pomešati u jednoj zdeli, pa time premazati rebarca i ostaviti ih u frižideru da prenoće. Sutradan, rebarca ispecite na roštilju tako da [...]